Moderna mätmetoder med drönareskanning ge inte bara högupplösta flygfoto utan också milliontals skanningspunkter där projektören kan hämta själv information som hen behöver. En utmaning är att läsa punktmoln med hjälp av Civil3d eftersom att hantera 1 million skanningspunkter fungerar bra men modeller ligger oftast på 10-50 millioner skanningspunkter

Inläsning av drönarens LAS-format sker via Autodesk/Recap som kan importeras till Autodesk/Civil3d. Exempelvis vill man få ut sektioner längs med en anläggning…

Man behöver lägga en sektionslinje tvärs över anläggning med hjälp av drönarens flygfoto kan det sker väldig noggrant. Sen kan med hjälp av drönare skanningspunkter visas exakt i sektionen skanningspunkter, där läggs över en 3dPolyline. Från 3dPolyline kan skapas en Quickprofile. För att kunna bestämma marknivåer enligt bild till höger behövs en enkel automation – Civil3d stationtracker är bra hjälpfunktion för att överföra skanningspunkter till sektionsvy. Resultatet visar marklinje (från banvallen) i sektionen med höjduppgifter.

Här hittar du mer information om hantering av Pointcloud i Civil3d

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *