Det finns otrolig stora möjligheter med Alignment- än Featureline-objekt i Civil3d. Jag vill nämna bara en, med Alignment är man flexibel…, man kan konstruera smidigare och exportera t.o.m. i olika format (XML).

Det ge stora chanser att leverera mer uppgifter till beställaren (bl.a. mätningsingenjören) och med det finns här i inspelningen en möjlighet att skapa Alignment & Profil av en 3dPolyline. Vill säga man vill visualisera 3dPolyline i Profil med andra linjer, ytor och vad som helst.

Tyvärr finns inte kommando eller metoden utvecklad inom Civil3d. Därför erbjudas möjligheten i Civil-API.

Det fungerar på följande sätt, först läsas alla verticies (fixpunkter x,y,z) av 3dPolyline sen skapas en Alignment-linje efter fixpunkter från 3dPolyline, Profil-linjen skapas efter höjdnivåer och läggs automatisk till ny skapat Alignment.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *