Att hantera och minska datavolymen från skanning av punktmoln i Civil 3D är viktigt av flera skäl. Punktmoln kan vara mycket stora och kräva mycket lagringsutrymme och beräkningskraft. Det är viktigt att organisera och komprimera data för att spara på utrymme. Arbete med stora punktmoln kan vara krävande för datorns prestanda. Att minska datavolymen kan förbättra programvarans och datorns prestanda. Att arbeta med mindre och mer hanterbara punktmoln kan göra arbetsflödet smidigare och mer effektivt. Civil 3D har inte en inbyggd funktion för att komprimera punktmoln direkt, därför används den här tredjepartsprogram. Om du vill välja själv vilken data du behöver från punktmolnet och därigenom minska datavolymen, kan du använda klippningsteknik på följande sätt. Välj på punktmolnyta en begränsningspolygon, bestäm ett rutnät (1-meter-intervall). Automatisk kommer läsas ut rutnätpunkter i en punktfil som i sin tur kan användas för att skapa en mindre skanningsmodell enligt behov.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *