En rivningsplan kräver oftast en noggrann beräkning av material, arbetskraft och kostnader för att kunna genomföras på ett säkert och effektivt sätt. Det är en detaljerad plan som beskriver hur en byggnad eller struktur ska rivas ned. AMA, Allmän material- och arbetsbeskrivning, är ett referensverk som hjälper projektören att upprätta beskrivningar samt rivningsplaner. Det är viktigt att ha en noggrann inmätning av byggnaden eller strukturen som ska rivas som utgångsläge för att kunna upprätta en korrekt och effektiv rivningsplan. Om underlaget från mätningen kommer digitalt finns ett sätt att lägga in AMA-strukturen till CAD-filen och får mängderna direkt till Excel-formulär.

Inspelningen visar import av AMA-struktur från Excel-formulär till Autocad, där alla arbetsuppgifter anges efter inmätt struktur av befintligheten. Enkelt kan döpas strukturobjekt till rätt AMA-kod (position). När det räknas mängdtabell i Autocad hamnar mängderna med AMA-kod respektive mängd (enhet yta [m2], längd [m] och antal) i resultattabellen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *